+31 (0)13 - 511 36 66 info@vd-meijden.com
Wij, bij Van der Meijden Machines, ontwikkelen altijd de beste oplossing voor uw product. Uw productwensen zijn ons uitgangspunt. Op onze afdeling machine en installatiebouw werken flexibele, specialistische experts, die samen met u de beste oplossing bedenken. Uit dit proces volgt soms een compleet nieuwe machine of productielijn die we ontwerpen en bouwen. In andere gevallen betekent dit dat we uw huidige machine reviseren en/of modificeren. Vaak kunnen we  ook een gebruikte, gereviseerde machine of unit aanbieden. Door onze jarenlange ervaring en vakkundigheid, onze goede technische kennis, en omdat we werken met de juiste machines en gereedschappen, realiseren wij steeds weer maatwerkoplossingen van uitstekende kwaliteit. Oplossingen waardoor u altijd efficiënter en effectiever produceert.

Ontwerp en bouw van nieuwe mechanische oplossingen

Aan de hand van de gewenste producteigenschappen leveren we maatwerk. Wanneer blijkt dat uw product het best samengesteld wordt met een compleet nieuwe machine, ontwerpen en produceren we deze. Vaak kunnen we ook een financieel aantrekkelijker oplossing bieden met machines en onderdelen die volledig gereviseerd zijn. We kunnen uw machine en installatiebouw ook in SKID-bouw uitvoeren. Onze medewerkers ondersteunen u wanneer wenselijk ook bij het functionele ontwerp van uw gebouw, totaal engineering, transport en plaatsing van uw machines, inbedrijfname en training van operators.

Als sinds 1993 bouwen we diverse machines en units zoals:

Melk verwerkingsunits (Verse melk, UHT), kaas verwerkingsunits, yoghurt/boter/kwark verwerking en verpakkingslijnen, room/ijs verwerkingsunits, chocolade verwerkingunits, poederoplossers, complete CIP units, kaasperssen en veel meer.

Enkele voordelen SKID-bouw

 • Afgemonteerde levering;
 • SKIDS getest voor levering;
 • Snelle en efficiënte plaatsing en inbedrijfstelling;
 • De bouwwerkzaamheden kunnen starten terwijl de functionele ruimte nog niet gereed is;
 • Het werken op locatie is tot een minimum beperkt.
 
Machine en installatiebouw SKID-bouw

De samenwerking met Van der Meijden heeft een lange geschiedenis. Hierdoor is het werken met Kees en zijn werknemers erg vertrouwd en prettig. De lijnen zijn kort, en het contact persoonlijk. Doordat het in de kern een klein bedrijf is gebleven, blijft de aanpak snel en werken ze met een moderne, efficiënte aanpak en mentaliteit.
Van het plaatsen van de machines tot reparatie en revisie zijn wij erg te spreken over Van der Meijden BV.

Johan Smits

Eigenaar, Zuivelboerderij Smits

Revisie

Wanneer u geen nieuwe machine nodig heeft maar wel een betere productie-oplossing wenst, kunnen we uw machine reviseren. Door een revisie van uw machine(park) verlengt u de technische levensduur ervan. Wij leggen ons al sinds de oprichting in 1993 toe op complete revisie van gebruikte machines om deze daarna weer bij opdrachtgevers in bedrijf te stellen. De merken die wij voeren zijn A-merken die zich al decennia lang bewezen hebben. De hoogwaardige kwaliteit van deze machines, stelt ons in staat om ze een tweede leven te geven. Deze, vaak mechanische, machines zijn goed te onderhouden en kunnen na een complete revisie makkelijk weer meer dan 10 jaar produceren.

Totale revisie

Een totale revisie van uw machines is vaak een uitstekende oplossing wanneer deze enigszins verouderd maar nog niet aan vervanging toe zijn. Na een totale revisie is uw productieproces weer efficiënt, veilig en voldoet deze aan geldende eisen. Doordat wij tijdens het revisieproces een volledig, technisch dossier opstellen, bieden wij u als aanvulling functionele service en ondersteuningWij bieden na een totale revisie zes maanden garantie en volledige garantie op de nieuwe nieuwe onderdelen.

De standaard werkzaamheden van een totale revisie zijn:

 • Demonteren van volledige machine;
 • Volledige inspectie van alle onderdelen;
 • Reparatie of vervanging van onderdelen die niet aan de technisch vereiste specificaties voldoen;
 • Elektrische componenten en bekabeling volledig vervangen;
 • Volledig vernieuwen (op uw situatie van toepassing) van de besturing zodat deze weer voldoet aan de geldende normen. Door deze complete revisie zijn we in staat om volledige service aan te bieden in reserveonderdelen en after-sales. 

Controle check

Een minder uitgebreide optie dan een totale revisie is de controle check. Of dit de beste oplossing is, hangt af van de technische staat van uw machine. Hiervoor kiezen onze klanten vaak wanneer een jong-gebruikte machine verhandeld wordt of wanneer u bij aankoop de volledige werking van de unit wilt nalopen. Dit revisiepakket is dan vaak de snelste en goedkoopste oplossing. Als tijdens deze check blijkt dat er kostbare gebreken zijn, ontvangt de koper een aanvullende offerte. Op dat moment kan de koper alsnog afzien van de koop.

De standaard werkzaamheden van een controle check zijn:

 • Uw machine is compleet en wordt getest in onze werkplaats;
 • Een volledige visuele en functionele inspectie;
 • Aan de hand van een herstelplan voeren we de nodige reparaties en modificaties uit;
 • Het bestaande besturingssysteem wordt volledig getest;
 • Documentatie wordt, indien nodig, volledig gemaakt;
 • Na goedkeuring o.b.v. het herstelplan leveren we uw machine met garantie weer af.

Modificatie

Het kan om uiteenlopende redenen wenselijk zijn uw machines aan te passen. Bijvoorbeeld bij gewijzigde regelgeving of een veranderde vereiste van de functionaliteit van uw machine. Deze modificaties leiden altijd tot een verlenging van de economische levensduur van uw machine(s). Wij geven op de gebruikte onderdelen en functionaliteiten garantie.

Na modificatie hebben we bijvoorbeeld:

 • Functionaliteiten (diverse) toegevoegd of verbeterd;
 • De capaciteit veranderd;
 • De efficiëntie verhoogd;
 • De (operatieve) kosten gereduceerd;
 • De automatisering aangepast;
 • De hygiëne van uw proces geoptimaliseerd;
 • De veiligheid in het proces verhoogd.

We do business with Van der Meijden because they were recommended to us by a business in the Uk when we were sourcing dairy processing equipment.Van der Meijden have now modified three butter packing machines to suit our requirements. They listened to what we were trying to achieve and successfully reconstructed and modified existing machines exactly to our requirements. We have found them to be a most professional and courteous company to deal with. We like to think that we have an ongoing professional and personal relationship between our companies. They are very knowledgeable in what they are doing and are at present helping us to find and modify equipment for another two projects that we are seeking to do. We have no hesitation in recommending them to other companies.

Windham Weeks

CEO, Netherend Farm Butter

Van der Meijden Machines legt zich al sinds haar oprichting in 1993 toe op complete revisie van gebruikte machines.

Aan de hand van de gewenste producteigenschappen leveren we maatwerk.

Specialisten in machine en installatiebouw in de levensmiddelenindustrie

Service & onderhoud

Een betrouwbare en goed werkende machine of installatie is essentieel voor de kwaliteit van het eindproduct en de veiligheid van uw medewerkers en bedrijfsprocessen. Met slim en efficiënt onderhoud zorgen we voor een optimale levensduur en efficiënte inzetbaarheid van de machines en installaties.

Voorraadbeheer

Voor een optimale inzetbaarheid is het bijvoorbeeld belangrijk om de juiste reserveonderdelen op voorraad te hebben. Wij geven u graag advies over een optimaal voorraadbeheer of nemen dat voor u uit handen waardoor u ruimte- en risicokosten verminderd.

Storingsdienst

Onze 24-uur storingsdienst staat voor u klaar. En wanneer wij uw machine geleverd of gereviseerd hebben, kunnen wij u in veel gevallen ondersteuning op afstand bieden. Dat bespaart zowel u als ons tijd en dus kosten.
In het geval van een storing kunnen we in veel gevallen op afstand ondersteuning bieden.

We beschikken over een 24-uur storingsdienst.

Wij van Chocolaterie Albèrt in Udenhout werken samen met van der Meijden, omdat de service snel en deskundig is.
Ook denken ze mee door de machine niet alleen te repareren maar ook te bekijken hoe dit gekomen is, hiervoor een oplossing te bedenken om dit in de toekomst te voorkomen.

Albèrt van Helvert

CEO, Albèrt Chocolade Udenhout

Machinehandel

Wij bieden u graag de beste oplossing voor een eerlijke prijs. Vandaar dat wij doorgaans beschikken over een ruime voorraad courante, gebruikte machines. Ook bieden wij regelmatig complete productielijnen aan. Wij zijn gespecialiseerd in gebruikte machines en denken graag met u mee of we een bestaande, gebruikte machine of unit passend voor u kunnen maken. Wanneer u een gebruikte machine bij ons aanschaft, kunt u kiezen uit drie leveringscondities. Indien nodig adviseren wij u welke aflevering het best bij uw machine past. Daaronder vindt u een overzicht van ons assortiment. 

Totale revisie

  Wanneer u een gebruikte A-merk machine aanschaft kunnen we deze vooraf compleet reviseren. We leveren de machine(installatie) bij u af, met garantie, zodat deze weer lange tijd meekan. Wat wij precies doen, ziet u hier.

Controle check

  Wanneer u een gebruikte machine aanschaft die in goede staat is, kunt u deze optie gebruiken. We leveren de machine met garantie: compleet en getest. De beschrijving van de werkzaamheden vindt u hier.

In de conditie zoals uit fabriek

  Wij leveren de machine bij u af zoals deze aangeschaft is. Omdat wij deze niet inspecteren, bieden wij geen  geen garantie op de lopende toestand.

Kunt u de gewenste machine niet vinden? Neem contact op en laat ons voor u zoeken bij de verschillende (zuivel)fabrieken in ons systeem.

Wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bent u geïnteresseerd in ons werk en wat we voor u kunnen betekenen? Wij helpen u graag aan een passende oplossing.